Statief onmisbaar accessoire

Vroeg, maar weinig licht: statief onmisbaar!

Serieuze fotografie kan eigenlijk niet zonder statief. Want hoe vaak heb je niet te maken met weinig licht, een lange(r) teleobjectief of zelfs een combinatie van beide? Dan zijn sluitertijden van 1/15 tot misschien wel 10 of nog meer seconden onvermijdelijk.

Is dat erg, zo’n lange sluitertijd? Nee, natuurlijk niet. Want de camera staat stevig op een statief. Een driepoot, van lekker zwaar of licht maar duur materiaal. Naast de driepoot zijn er ook andere oplossingen. De sportjournalisten langs het veld gebruiken vaak de éénpoot: geeft stabiliteit, maar ook meer wendbaarheid.

Handig is een statiefkop met een snelsluiting. Dan klik je de camera of de lens erop en klaar ben je. Neem enkele ‘blokjes’ voor de snelsluiting als je meer camera’s of lenzen op het statief wilt gebruiken. Dat scheelt veel geschroef onderweg.

Het statief is zeker ook handig voor het maken van een goede compositie. Kijk en vergelijk, met de camera vastgezet op een plek. Het is sjouwen, maar er staat heel veel positiefs tegenover…

Lees ook:Tip van de week: een draagbaar statief
Lees ook:Tip van de week: zon, zon en nog eens zon
Lees ook:Tip van de week: natuur in bloei
Lees ook:Tip van de week: statieven
Lees ook:Tip van de week: trillingsvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.