Reportagefoto 19: België en de taalgrens

België en de taal(grens)

België is een verscheurd land. In het noorden spreken ze Vlaams (Nederlands), in het zuiden Frans en in het oosten zelfs nog een beetje Duits. Maar de tegenstellingen in het land zijn die tussen het relatief rijke Vlaanderen en het armere Wallonië.

Voor het motorblad Moto73 maakte ik onlangs een reportage over deze taalgrens. De komende dagen presenteer ik een aantal beelden van deze nog niet gepubliceerde reportage. Met toelichting.

Op zoek naar de relatie taal en België kwam ik deze koe tegen. Met een tractor van str er voor. Ik vermoed dat het voertuig is gebruikt bij een recente demonstratie in Brussel tegen het Europese landbouwbeleid. Maar: het illustreert ook mooi ‘België’. Ik hoefde niet eens ver het weiland in te lopen voor deze opname. De boer was er ook, maar zag mijn camera en begreep wel dat ik geen andere bedoelingen had.

Vrijwel al mijn reportagefoto’s maak ik met één en dezelfde lens: de onvolprezen EF24 mm f/1.4L USM. Zo ook deze, met 1/200 op f/7.1, ISO 100. Koe uit het midden, de lucht mag deze keer meedoen, dankzij de mooie wolken. De horizon komt daardoor wel wat in het midden, maar vooruit.

Lees ook:Reportagefoto 23: verlaten fabriek
Lees ook:Reportagefoto 21: spiegel verbindt taal en motorrijden
Lees ook:Reportagefoto 22: hop is bier
Lees ook:Reportagefoto 28: klassiek landschap
Lees ook:Hoofdonderwerp UIT het midden: of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.