Reportagefoto 16: wielrennen

Laag standpunt, krap kader.

In de zomermaanden wordt er heel wat afgewielrend (lelijk woord…) in Nederland. De profwedstrijden, maar minstens zo leuk – en handig om te oefenen met je camera – zijn de talloze amateurwedstrijden. Er is er haast elke dag wel een ergens in Nederland.

Sportfotografie is een hele aparte discipline, waar een aantal fotografen zich in heeft gespecialiseerd. Binnen de sportfotografie zie je opnieuw specialisaties: iemand die Formule I doet zie je niet snel bij de atletiek, en de motorracespecialisten zijn weer andere dan de Tour de France fotografen.

Tijdens een rondje om de kerk bij jou in de buurt kun je eens mooi oefenen. Ik doe dat ook wel eens. Zoals hier, bij de vrouwenronde in Hoogerheide, eind maart van dit jaar. Ik had het hele rondje al gelopen, en al aardig wat foto’s gemaakt. Het 70 – 200 mm objectief bleek erg handig. In een soort S-bochtje lagen enkele balen stro, om de renners bij een valpartij te beschermen tegen de harde obstakels erachter. En die balen leken mij wel een aardige plek om eens een ander standpunt te proberen. Op de hurken, waardoor ik praktisch ‘onder’ de dames kom. En dat biedt ineens een ander beeld.

Tegelijk heb ik er voor gekozen om de dame in kwestie er niet helemaal op te zetten. waardoor de suggestie van ‘er dicht op zitten’ nog eens wordt versterkt.

Canon 30D met EF70-200 f/4L IS USM, 1/500s met f/6.3 op ISO 200. RAW.

Lees ook:Wielrennen fotograferen
Lees ook:Meetrekken: een kwestie van oefenen
Lees ook:Fotografie legt ‘waanzin’ van sport vast
Lees ook:Selfiedrone “must have gadget van het jaar”
Lees ook:Seminar over lichtmeten bij NIDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.