Komt analoog fotoblad in wording van de grond?

Onder de culturele incrowd is analoge fotografie weer helemaal terug, getuige alle hoofdstedelijke hipsters met hun Holga’s… die ze stiekem verwisselen voor hun iPhone 7 wanneer niemand kijkt Je zou verwachten dat een papieren tijdschrift over analoge fotografie, analoog in duplo zogezegd, zou lopen als een trein. Helaas blijkt de werkelijkheid weerbarstiger. PhotoKlassik, het enige fysieke fotoblad dat uitsluitend gaat over analoge fotografie, is al jarenlang een succes in Duitsland. Men dacht dus z’n vleugels te kunnen uitslaan met een Engelstalige internationale editie, waarvan de opstartfase moet worden gefinancierd via een Kickstarter-project. Met nog iets meer dan drie weken te gaan is er van de benodigde 150.000 euro pas iets meer 5000 binnen… Je kunt al instappen voor 25 euro en aangezien liefhebbers gretig honderden euro’s neertellen voor een objectief dat nog op de tekentafel ligt, kan het daar niet aan liggen. Je bijdrage wordt pas geïnd zodra de financiering helemaal rond is, dus aan de risico’s evenmin. Enfin: het blijft jammer als zo’n sympathiek initiatief in de baarmoeder sneuvelt, vandaar deze post en ik zou zeggen: spread the word!

Lees ook:Supergroothoek voor Neptune Art Lens-systeem
Lees ook:Lomo’Instant nu al te bestellen
Lees ook:Je films overal ontwikkelen met LAB-BOX
Lees ook:Nieuws en nieuwtjes – vooral analoog
Lees ook:Analoog voor échte liefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.