Foam Talent 2016 op tournee

Capital Growth, 2015, from the series Capital Growth. © Felicity Hammond

Nederlandse fotomusea gaan steeds internationaler te werk. Dat zie je niet alleen aan grote buitenlandse namen op exposities, maar ook aan het succes van initiatieven als de Foam Talent Call voor jong fotografietalent uit binnen- en buitenland. Bij de vorige editie leverde dat bijna 1500 inzendingen op uit maar liefst 75 landen. De 24 geselecteerde gelukkigen gaan op tournee in binnen- en buitenland én worden gepubliceerd in Foam Magazine.

De reizende tentoonstelling doet eerst eind maart Red Hook Labs in Brooklyn, New York aan gedurende de 37e editie van The Photography Show, om half mei haar opwachting te maken in de Britse hoofdstad tijdens Photo Londen. Wie nieuwsgierig is, kan natuurlijk ook gewoon het jaarlijkse Foam Magazine Talent Issue aanschaffen. De namen van de gekozen fotografen zijn: Sofia Ayarzagoitia (MX), Juno Calypso (UK), Bubi Canal (ES), Paolo Ciregia (IT), Sam Contis (US), Jack Davison (UK), Nicolo Degiorgis (IT), Katinka Goldberg (SE/NO), Andrea Grützner (DE), Samuel Gratacap (FR), Maxime Guyon (FR), Felicity Hammond  (UK), Alexandra Hunts (UA/NL), Taejoong Kim (KR), Nico Krijno (ZA), Leo Maguire (UK), Stefanie Moshammer (AT), Andrés Felipe Orjuela (CO), Antonio Ottomanelli (IT), Daan Paans (NL), Louise Parker (US), Andrejs Strokins (LV), Ilona Szwarc (PL/US) en Daisuke Yokota (JP). Wie zélf een gooi wil doen naar publiciteit en roem, moet er snel bij zijn, want de inschrijving voor de editie 2017 sluit binnen enkele dagen.

Lees ook:Foam Magazine presenteert Talent 2011
Lees ook:Foam Talent Call 2018
Lees ook:Foam Magazine ‘fotografiemagazine van het jaar’
Lees ook:Foam Magazine Talents 2014 bekend
Lees ook:Nieuwe tentoonstellingen en nieuw Foam Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.