P|f juni 2009 – Reisfotografie centraal

Net als het consumentenmagazine Focus besteedt het fotovakblad Professionele Fotografie (P|f) aandacht aan de reisfotografie. P|f doet dat vooral aan de hand van interviews / portfolio’s met en van een aantal fotografen, waaronder de Nederlander Frits Tuurenhout (60), net met de VUT gegaan maar daarvoor 40 jaar bij de ANWB gewerkt. De omslagfoto is van Mark Horn en is het venster van een vliegtuig.

Jimmy Nelson presenteert foto’s vanaf Ibiza. In een artikel over Fotograferen in extreme omstandigheden komen Ruben Smit (‘in de branding’), Willem Kolvoort (onder water), Frans Lemmens (woestijn) en Jasper Doest (vrieskou) aan het woord.

Met bijzonder veel belangstelling las ik de test van het nieuwe Canon 24 mm f/1.4 II objectief. Ik gebruik zelf de vorige versie – voor haast al mijn (tijdschrift)foto’s. De II lijkt niet direct heel veel beter…

In het binnenwertk vind ik verder een verhaal over de Superbike in Assen en de ondersteuning die Nikon daarbij biedt. Er is een interview met Saskia Domisse over haar fotoserie Mindscapes (dromerige landschappen).

Technisch worden de Canon 500D en de Nikon D5000 vergeleken en er is een artikel over de Hasselblad H3DII-50, ‘voorlopig topmodel’. En drie reiscompacts worden aan de tand gevoeld. De Canon Powershot SX1 IS, de Olympus SP590 UZ en de Sony Cybershot HX1. De Canon komt er het beste af, met minimaal verschil. Een test tenslotte ook nog van test van enkele alles-in-één zoomobjectieven. Die aardig worden bevonden voor vakantiefoto’s, mits je deze niet teveel vergroot… Maar eigenlijk wisten we dat al. Drie keer zoom: dat is het maximum!

Lees ook:CameraMagazine vernieuwd
Lees ook:CameraMagazine 119 verschenen
Lees ook:Zoom.nl maart verschenen
Lees ook:CameraMagazine 125 verschenen
Lees ook:CameraMagazine 126: unieke testen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.