FOCUS: de ‘edelcompacts’ centraal

In het maandblad Focus van december staan vier ‘edelcompact’s’ centraal in een soort vergelijkende test: de Leica D-Lux 4 (krijgt cijfer 8,4), de Panasonic Lumix LX3(8,5), de Nikon Coolpix P6000 (8,3) en de Canon Powershot G10 (8,5). Maar: er is méér in dit weer fraai uitgevoerde magazine.

Zo vinden we er twee portfolio’s: van André Crone (diepzee fotograaf) en Oscar van Alphen, documentaire fotografie. Deze laatste heet eigenlijk Kees Nieuwenhuijzen, maar gebruikt Oscar van Alphen als pseudoniem. Van Van Alphen is tot en met 4 januari een tentoonstelling te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam (Wilhelminakade 332).

Achterin deze Focus de weer nogal overbodige opsomming van allerhande camera’s: 19 pagina’s lang informatie, die veel gemakkelijker, completer en sneller te vinden is op internet. Volgens mij zit geen fotoliefhebber op zo’n overzicht vol camera’s die hij toch niet gaat kopen te wachten. Zonde van het papier – daarop liever wel relevante informatie!

Apart aandacht in deze Focus ook voor de Panasonic Lumix DMC-G1, een soort reflexcamera maar dan zonder spiegel. Voorlopig beoordeeld met het cijfer 8,4.

Hij is 96 pagina’s dik, deze Focus. Een los nummer kost EUR 5,50 (België EUR 5,80).

Lees ook:Fotograaf Oscar van Alphen overleden
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Spatwaterdichte standaardzoom van Panasonic
Lees ook:Lumix CM1 ‘missing link’ tussen camera en smartphone?
Lees ook:Panasonic GX800 biedt 4K-video in pocketformaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.