Foto Hans Withoos wint internationale fotoprijs

Hans Withoos, Squid. Courtesy Eduard Planting Gallery

Met zijn campagnebeeld Squid voor het Westfries Museum heeft de Nederlandse fotokunstenaar Hans Withoos de eerste prijs gewonnen in de categorie Food bij de International Color Awards, die onlangs werden uitgereikt in Los Angeles.

Zelf vinden we deze inktvis eerlijk gezegd niet wat je noemt om op te vreten – in de letterlijke betekenis des woord dan. Maar dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de ‘fotoschilderijen’ van Hans Withoos zijn geïnspireerd op de stillevens van een zeventiende-eeuwse voorzaat: de fijnschilder Matthias Withoos. Die bracht de laatste decennia van zijn leven door in Hoorn, en daar zijn nu in het Westfries Museum tot en met 21 mei werken van beiden te zien. Hier vind je meer informatie over deze expositie.

Lees ook:Withoos meets Withoos in Westfries Museum
Lees ook:Withoos meets Withoos
Lees ook:Hans Withoos – The New Romantics
Lees ook:Hans Withoos – Nocturnal Delight
Lees ook:‘Dedicated’ – Portraits by Marie Cécile Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.