Eugène van Lamsweerde – Featherweight

Eugène van Lamsweerde, Het Secret Garden (ijzeren elementen en print bij inezandvinoodh). Courtesy Rademakers Gallery

De naam Van Lamsweerde zal menigeen bekend in de oren klinken. En inderdaad: Eugène van Lamsweerde is de oom van… Inmiddels 87, maar kunstenaars gaan meestal niet met pensioen. Nou ja, Remco Campert dan, maar die is ook niet bepaald op z’n vijfenzestigste opgehouden met schrijven.

Als telg uit een kunstenaarsgeslacht heeft Eugène van Lamsweerde het trouwens evenmin van een vreemde. Zijn nieuwste werk bestaat onder andere uit ‘sculptographs’: een poëtische mix van driedimensionale beeldhouwkunst en tweedimensionale fotografie die hij samen met zijn nicht Inez van Lamsweerde en haar partner Vinoodh Matadin realiseerde. Onder de naam Featherweight is een selectie werken van 16 maart tot en met 8 april te zien en te koop bij Rademakers Gallery aan de KNSM-Laan in Amsterdam. De deuren staan van donderdag tot en met zondag open van 12 tot 5 en daarbuiten op afspraak.

Lees ook:‘Pretty Much Everything’
Lees ook:Nederlands Fotomuseum kleurt WIT
Lees ook:Foam heeft goed jaar achter de rug
Lees ook:Fashion &Foam
Lees ook:Super Sale Party bij &Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.