Bernd, Hilla en de anderen. Fotografie uit Düsseldorf

Nacht 9 II, 1994. © Thomas Ruff, collectie Huis Marseille

De naam Andreas Gursky laat misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar hij is de maker van de tot voor kort duurste foto aller tijden. Zijn Rhein II uit 1999 verwisselde in 2011 van eigenaar voor een dikke vier miljoen euro. Dit record schijnt inmiddels te zijn gebroken, maar helemaal zeker is dat niet.

Andreas Gursky is afkomstig uit de zogenaamde Düsseldorfer Photoschule, gesticht door Bernd en Hilla Becher. Zij en hun leerlingen, onder wie naast Gursky ook mensen als Thomas Ruff en de onlangs bekroonde Candida Höfer, zijn dit voorjaar te bewonderen in Huis Marseille in Amsterdam. Naast bekend en minder bekend werk van de grote namen zijn er ook recente foto’s van opkomende talenten. De opening vindt plaats op 9 maart en de tentoonstelling loopt tot en met 3 juni. Het museum aan de Keizersgracht is dagelijks, behalve op maandag, open van 11 tot 6.

Lees ook:COR WAS HIER: Cor Jaring in Huis Marseille
Lees ook:Esko Männikkö – Time Flies
Lees ook:Gratis op de foto in Huis Marseille | Amsterdam
Lees ook:Guido Guidi – Veramente
Lees ook:Eddo Hartmann – Setting the Stage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.