Lucas Foglia – Human Nature

Gas Station Wyoming. © Lucas Foglia / Courtesy of Michael Hoppen Gallery

Onze relatie met de natuur is nogal tweeslachtig. Aan de ene kant is onze leefomgeving minder ‘natuurlijk’ dan ooit, in aanmerking genomen dat de gemiddelde Amerikaan 93 procent van zijn leven binnen doorbrengt. Aan de andere kant trekt onze leefwijze een zware wissel op diezelfde natuur. De Amerikaanse fotograaf Lucas Foglia (1983) bracht z’n jeugd door op een door bossen omgeven boerenbedrijf. De orkaan Sandy zorgde ervoor dat de velden overstroomden. Toen Foglia zich verdiepte in het fenomeen klimaatverandering, realiseerde hij zich: als de mensen het weer kunnen veranderen, blijft er geen plek ter wereld over die niet is beïnvloed door de mens.

De expositie Human Nature vertrekt vanuit de steden op zoek naar de laatste restjes wildernis en initiatieven die de mens weer in direct contact met de natuur moeten brengen. In fotografiemuseum Foam in Amsterdam zijn van 2 februari tot half april 35 foto’s op groot formaat te zien. Vorig jaar verscheen ook een monografie. Het museum aan de Amsterdamse Keizersgracht is dagelijks geopend van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Lees ook:Stedenfotografie
Lees ook:Exoten in het dierenrijk
Lees ook:Erik Hijweege – Sublime Nature
Lees ook:Jolanda Linschooten: ijskoud de beste (30/1 Eindhoven)
Lees ook:IJsvogel? Huismus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.