Jacqueline Hassink – Unwired

Tokyo 29 (detail), iPortrait, Tokyo, Japan, 24 March 2014, 15:27, iPhone 5s. © Jacqueline Hassink

Ze worden wel eens ‘smombies’ (smartphone-zombies) genoemd: mensen die zo gefocust zijn op het schermpje dat ze niet eens merken dat ze je omverlopen, -rijden dan wel -fietsen. Jacqueline Hassink vroeg zich af hoe het leven zou zijn zonder 24/7 telefoon- en wifiverbinding, en reisde met haar camera af naar de afgelegen white spots van deze wereld: plekken zonder ‘bereik’. Zulke plekken zijn er nog, zelfs in Japan, al worden ze steeds schaarser.

De foto’s van deze oases van rust zijn te zien op de tentoonstelling Unwired in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, geflankeerd door portretten van smartphoneverslaafden die alleen maar aandacht hebben voor hun mobieltje en zodoende niet eens merken dat ze zelf worden gefotografeerd. De expositie loopt van 20 januari tot begin mei, en er verschijnt tevens een gelijknamig fotoboek. Het museum aan de Wilhelminakade is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11 tot 5.

Lees ook:Fototentoonstelling Tokyo in Kunstuitleen Amstelveen
Lees ook:P|f over fotoreportage, geotagging en straatfotografie
Lees ook:Nek-aan-nekrace systeemcamera en DSLR
Lees ook:Rotterdam op analoge toer tijdens Museumnacht
Lees ook:Prix Pictet-collectie in Huis Marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.