Jeroen Oerlemans in de Kunsthal

Jeroen Oerlemans, Libië- Tripoli, 9 augustus 2011. © Jeroen Oerlemans Foundation

Bij weinig fotografen heeft de term ‘retrospectief’ zo’n schrijnende bijklank als bij Jeroen Oerlemans. De diverse malen onderscheiden reportagefotograaf met een scherp oog én een warm hart kwam ruim een jaar geleden om het leven tijdens de uitoefening van zijn beroep én zijn passie, toen hij in Libië dodelijk werd getroffen door de kogel van een sluipschutter, naar alle waarschijnlijkheid uit de gelederen van IS.

Zijn levensgezellin Boes Hogewind heeft een tentoonstelling met zijn werk samengesteld, die vanaf heden tot begin maart is te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Uit de foto’s spreekt, behalve een groot gevoel voor esthetiek en compositie, bovenal een grote betrokkenheid bij de situaties die hij vastlegde met zijn camera. Van hongersnood via rampplek (de MH17) tot oorlogsgebied, Oerlemans stond er letterlijk en figuurlijk middenin.

De Kunsthal in het Rotterdamse Museumpark aan de Westzeedijk is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10 tot 5, en op zondag van 11 tot 5.

Lees ook:Museum Hilversum eert Jeroen Oerlemans
Lees ook:Jeroen Oerlemans Foundation houdt herinnering levend
Lees ook:Persfotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen
Lees ook:Robert Mapplethorpe, een perfectionist
Lees ook:Nieuws van het fotografenfront

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.