Bruce Davidson – American Photographer

Brooklyn, New York, 1959. © Bruce Davidson / Magnum Photos

Ook het Nederlands Fotomuseum pakt uit met een mooie najaarstentoonstelling. Magnum-fotograaf Bruce Davidson (1933) is een levende legende, aan wie merkwaardig genoeg in Nederland nog nooit een grote tentoonstelling is gewijd. Bruce Davidson – American Photographer maakt dit gemis goed met een chronologisch opgezet, ruim een halve eeuw omspannend retrospectief met bijna 200 foto’s, onder meer uit zijn bekende series The Dwarf, East 100th Street en Subway. De sociaal bewogen fotograaf richtte zijn camera vaak op mensen voor wie de American Dream een droom bleef, en steunde onder andere de burgerrechtenbeweging toen Afro-Amerikanen nog tweederangs burgers waren. Bij de tentoonstelling is ook een catalogus verkrijgbaar. Van 16 september tot 7 januari te bezichtigen. Het museum aan de Wilhelminakade in Rotterdam is open van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 5 en in het weekend van 11 tot 5.

Lees ook:Unieke fotoboekenverzameling ‘live’ te zien
Lees ook:Winnaars Sony World Photography Awards
Lees ook:Candida Höfer bekroond door WPO
Lees ook:Anton Corbijn – Inwards and Onwards
Lees ook:Larry Clark – Tulsa / Teenage Lust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.