Schiphol Slumberland

Start/landingsbaan 09-27: de Buitenveldertbaan, die in 1967 in gebruik werd genomen (1969). © Frits J. Rotgans / Nederlands Fotomuseum

In het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is vanaf vrijdag 8 september een dubbelexpositie te zien van Frits J. Rotgans (1912-1978) en Jannes Linders (1955), waarin de luchthaven Schiphol centraal staat. De volledige titel van de expositie luidt De Mix Schiphol Slumberland, waarbij ‘De Mix’ staat voor een initiatief van het Nederlands Fotomuseum en fotograaf Rafaël Philippen. In dit kader laat een hedendaags fotograaf zich inspireren door historisch werk van een collega uit de collectie van het museum. Rotgans was een pionier in zijn vak, die vooral bekendheid verwierf met de foto’s uit zijn zelfgebouwde breedbeeldcamera’s. Linders is al tweeënhalf decennium op Schiphol actief. Om aan te tonen dat het allang niet meer alleen om vliegen gaat, heeft hij Schiphol als een Slumberland geportretteerd – een soort luxe tussenstation tussen vertrek en bestemming.

Schiphol Slumberland is te zien tot en met 7 januari volgend jaar. Het NMM aan de Verlengde Paltzerweg is van dinsdag t/m zondag open van 10 tot 5 en in de schoolvakanties ook op maandag.

Lees ook:Theo Baart – Werklust
Lees ook:Zomerprogramma Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Unieke fotoboekenverzameling ‘live’ te zien
Lees ook:19e-eeuwse Kaukasus in Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Ata Kandó 1913-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.