Streets of the World strijkt neer in Zaandam

In 2009 ging de Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs (1974) op wereldreis, met het ambitieuze doel om in alle hoofdsteden van de wereld het straatleven vast te leggen met zijn camera. Niet alleen vanwege de spectaculaire en exotische plaatjes, maar ook en juist om te laten zien wat ons als mensen verbindt, in een wereld die in meerdere opzichten steeds kleiner is geworden.

Uit Streets of the World. © Jeroen Swolfs

Zeven jaar en 195 hoofdsteden later is het project Streets of the World voltooid.Vanaf 16 juni tot 1 oktober is een speciale expositie ingericht op het Hembrugterrein in Zaandam, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot het Streets of the World Photo Museum. De metersgrote prints, die de bezoeker het gevoel geven dat hij of zij zich zo in het afgebeelde straatleven zou kunnen storten, zijn gemaakt met speciale Océ-printers. Océ is onderdeel van de Canon Group en Canon is weer partner van dit fotoproject, dus die link was gauw gelegd. Op de speciale Streets of the World-website kun je alvast kaarten bestellen, al dan niet in combinatie met de bootreis erheen. Er is ook een gelijknamig fotoboek, dat je eveneens via de site kunt bestellen.

Lees ook:Jeroen Swolfs – Streets of the World II
Lees ook:World Press Photo jaarboek nu verkrijgbaar
Lees ook:World Press Photo trekt recordaantal bezoekers in Amsterdam
Lees ook:World Press Photo in Naarden
Lees ook:World Press Photo strenger inzake Photoshoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.