Tadao Cern – Comfort Zone

Tadao Cern – Comfort Zone 1.

Menigeen heeft het gehad met de in Photoshop glad gepolitoerde en gebotoxte fotomodellen, die nauwelijks op hun torenhoge benen kunnen staan na een al dan niet virtuele vermageringskuur. In Comfort Zone richt de Litouwse (foto)kunstenaar Tadao Cern (1983) zijn lens voor de verandering op ‘de schoonheid van imperfectie’. De slapende, nietsvermoedende badgast – vaak op leeftijd of niet de slankste – wordt in deze serie letterlijk dicht op de huid afgebeeld. Toch is het geen gemakkelijk leedvermaak, waarmee iedere met smartphone gewapende sluipschutter tegenwoordig goede sier maakt op Facebook of Flickr. Cern brengt zijn ‘modellen’ met tederheid in beeld, en altijd onherkenbaar, zodat niemand zich opgelaten hoeft te voelen. De titel Comfort Zone verwijst ernaar dat mensen op het strand ongegeneerd zichzelf zijn, zonder zich te bekommeren om wat de buitenwereld van hen vindt. Wat Cern betreft, zou zo’n opstelling ook elders geen kwaad kunnen.

De 24 foto’s van Comfort Zone is van 21 mei tot en met 22 oktober, een hele zomer lang, te zien in Panorama Mesdag in Den Haag. We zouden zeggen: neem vooral je strandkleding mee, al is het maar omdat Scheveningen niet ver weg is. Panorama Mesdag aan de Zeestraat is maandag t/m zaterdag geopend van 10 tot 5; op zon- en feestdagen gaan de deuren een uurtje later open.

Lees ook:Tadao Cern bij PictureThis Den Haag
Lees ook:Panoramafoto’s (uit) een eitje
Lees ook:Duiken tijdens Hiswa met Olympus
Lees ook:Natuur in beeld
Lees ook:Mediafestival in Villingen-Schwenningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.