Peter Lindbergh zet Rotterdam op z’n kop

Dit weekend was Rotterdam even dé modehoofdstad van de wereld. Ter gelegenheid van de opening van de grote Peter Lindbergh-tentoonstelling (A Different Vision on Fashion Photography) maakte een groot aantal supermodellen van toen en nu hun opwachting op de catwalk. Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Karen Alexander, maar ook Lara Stone en Nederlands jongste ontdekking Elisa Hupkes… ze waren er bijna allemaal weer bij en de oude meester genoot zichtbaar. Het publiek ook trouwens – ik heb nog nooit zo’n drukke opening meegemaakt. De glamoureuze eighties en nineties waren helemaal terug. Met name de vrouwelijke gasten hadden kosten noch moeite gespaard om zichzelf een supermodellen-look aan te meten.

De tentoonstelling in de Kunsthal in het Rotterdamse Museumpark is als zodanig trouwens zeer de moeite waard, dus we kunnen alleen maar zeggen: gaat dat zien. Je kunt ook fotoboeken en andere Lindbergh-memorabilia kopen. De tentoonstelling loopt nog tot en met 12 februari en doet vervolgens diverse andere landen aan. Ook het oktobernummer van de Nederlandse Vogue staat in het teken van Lindbergh en van Rotterdam.

Lees ook:Peter Lindbergh – A Different Vision on Fashion Photography
Lees ook:Nederland op de kaart anno 1972
Lees ook:Robert Mapplethorpe, een perfectionist
Lees ook:Jeroen Oerlemans in de Kunsthal
Lees ook:Philippe Halsman – Verbaas mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.