Peter Lindbergh – A Different Vision on Fashion Photography

Kate Moss, Paris, 2015 -
Vogue Italia. © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery). Giorgio Armani, S/S 2015

Peter Lindbergh (1944) is een van de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. De Kunsthal in Rotterdam wijdt onder de titel A Different Vision on Fashion Photography een overzichtstentoonstelling aan zijn werk. Lindbergh moest niets hebben van de overgestileerde beelden die in de jaren tachtig populair waren, en fotografeerde zijn modellen bij voorkeur quasi-ongeposeerd, in nonchalante houdingen, met een minimum aan make-up en steevast in zwart-wit. Lindbergh gelooft namelijk niet in “de terreur van jeugd en perfectie”, zoals hij de uitwassen van de schoonheids- en mode-industrie noemt. Ook introduceerde hij storytelling in de modefotografie. Zijn foto’s van de eerste echte generatie supermodellen, zoals Naomi Campbell en Linda Evangelista, later onder anderen gevolgd door Kate Moss, werden iconisch.

De tentoonstelling A Different Vision on Fashion Photography is te bezichtigen van 10 september t/m 12 februari. Onder de diverse thema’s waarin de tentoonstelling is onderverdeeld, bevindt zich ook een Rotterdam Gallery die speciaal voor deze gelegenheid én het oktobernummer van de Nederlandse Vogue is geschoten. Ook krijg je een kijkje achter de schermen via polaroids, contactafdrukken, persoonlijke aantekeningen en niet eerder vertoonde foto’s. In het kader van deze expositie verschijnt bij uitgeverij Taschen een gelijknamig fotoboek (€ 59,99). Op zaterdagmiddag 10 september is Lindbergh zelf aanwezig om zijn boek te signeren. De Kunsthal in het Museumpark aan de Rotterdamse Westzeedijk is dinsdag t/m zaterdag geopend van 10 tot 5 en op zondag van 11 tot 5.

Lees ook:Peter Lindbergh zet Rotterdam op z’n kop
Lees ook:Modefotograaf Lindbergh in Close Up
Lees ook:Antoni + Alison: Photography Not to Wear
Lees ook:Gratis ringflitser bij Lomo- of Diana-camera
Lees ook:Terry O’Neill – Newly Discovered

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.