Foam in Van Loon IV: Second Skin

Tandem Lime, 2014. © Manon Wertenbroek

Wie The Vintage Prints van Mike Disfarmer nog wil zien, moet snel zijn. Na 5 juni sluit fotografiemuseum Foam aan de Amsterdamse Keizersgracht een kleine twee weken de deuren in verband met de klapper van deze zomer: een grote overzichtstentoonstelling van de king of glamour Helmut Newton. Daarover later meer.

In de tussentijd wijkt men uit naar het aan de overkant van de gracht gelegen Museum van Loon. In de historische kamers is vanaf 3 juni tot half september de tentoonstelling Second Skin te bezichtigen, waarin vijf hedendaagse kunstenaars – Asger Carlsen, Thomas Mailaender, Shai Langen, Manon Wertenbroek en Koen Hauser - met behulp van fotografie en film het menselijk lichaam verkennen. De oude familieportretten van het deftige geslacht Van Loon die aan de muren van de stijlkamers hangen, kijken vast hun ogen uit… Klik hier voor meer informatie over openingstijden en dergelijke.

Lees ook:Back to the Future in Foam
Lees ook:Summer Show in Seelevel Gallery
Lees ook:Anton Corbijn – Inwards and Onwards
Lees ook:Aanloop naar tweede editie Fotoweek gestart
Lees ook:Fotoweek 2015 gaat de straat op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.