Micky Hoogendijk e.a. – LAYER

Micky Hoogendijk: Dutch Lace.

Wie fotokunstenares Micky Hoogendijk (1970) googelt, stuit al gauw op haar acteerverleden en vooral op haar relaties met Rob Scholte en Adam Curry. Alsof zulke dingen bij vrouwelijke kunstenaars bij voorbaat het Leitmotiv in hun leven en werk zouden vormen (mannelijke kunstenaars daarentegen zijn kennelijk per definitie celibatair…). Haar website bewijst dat Micky Hoogendijk wel degelijk een bijzondere én bijzonder getalenteerde portretfotografe is, die voor de verandering schoonheid blootlegt die niet altijd skin deep is.

Van 20 tot en met 29 mei is haar werk ook ‘live’ te zien, want dan exposeert Micky samen met beeldhouwster Judith Wiersema en schilderes Lolo Loren op de boerderij annex atelier van Judith in Naarden. De expositie LAYER weerspiegelt de verschillende lagen in werk en leven van de kunstenaressen en laat de kracht van vrouwen en kunst zien. Op 20, 21 en 22 mei zijn ze alle drie aanwezig (Micky woont en werkt tegenwoordig in Amerika) om hun werk toe te lichten. De expositie is uitsluitend op afspraak te bezichtigen – meer informatie hier.

Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert op KunstRAI
Lees ook:Micky Hoogendijk: Through the Eyes of Others
Lees ook:The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:World Press Photo-expositie naar fotostad Naarden
Lees ook:Tip voor een trip: Olympus Photography Playground

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.