Jimmy Nelson: Jimmy’s VIP

XIV 378, Karo, Dele & Lale, Omo Valley, Ethiopia, 2011_2. © Jimmy Nelson / courtesy Rademakers Gallery

Voor de Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson (1967) staat ‘VIP’ niet voor een welgestelde beroemdheid of politieke zwaargewicht, maar voor Very Important People: inheemse volkeren die in dit steeds verder geglobaliseerde universum in de verdrukking dreigen te raken. Zijn bekende fotoboek Before They Pass Away, waarvan de teller inmiddels op ruim 120.000 verkochte exemplaren staat, legde zulke volkeren op indrukwekkende manier vast voor toekomstige generaties. En Jimmy zou Jimmy niet zijn als hij niet was teruggereisd om diverse stammen persoonlijk het resultaat te laten zien.

Bij Rademakers Gallery in Amsterdam zijn van 13 mei tot en met 19 juni nog niet eerder tentoongestelde foto’s te zien én te koop, zowel uit Jimmy’s enorme archief als nieuw werk. Verder natuurlijk portretten van volkeren die in het kader van Before They Pass Away zijn gemaakt. De galerie aan de KNSM-Laan is van woensdag t/m vrijdag geopend van tien tot zes, en op zaterdag en zondag van 10 tot vijf – daarbuiten op afspraak.

Lees ook:Jimmy Nelson – ONLY NEW
Lees ook:Jimmy Nelson signeert eigen boek in Breda
Lees ook:Internationale fotografie én fotofestival in Leiden
Lees ook:Before They Pass Away – De verhalen achter de foto’s
Lees ook:Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.