Horst P. Horst – Photographer of Style

Horst P. Horst: Muriel Maxwell, Amerikaanse Vogue-cover, 1 juli 1939. Courtesy Condé Nast / Horst Estate

In de wereld van de modefotografie is Horst P. Horst een klinkende naam. Horst P. Horst werd in 1906 in Duitsland geboren als Horst Paul Albert Bohrmann. Hij begon zijn fotografische loopbaan als assistent van een andere grootheid in het genre: baron Hoyningen-Huene. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef hij in Amerika, en nam behalve een nieuwe nationaliteit ook een nieuwe naam aan. Rond deze periode verwierf hij ook snel een reputatie als maker van perfect uitgelichte en gestileerde beelden die getuigden van een sterk gevoel voor vorm en stijl, en vaak te zien waren in bladen als Vogue. In 1999 overleed hij na een lange en vruchtbare carrière.

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam wijdt, na een interne verbouwing, binnenkort een grote expositie aan Horsts leven en bovenal aan zijn werk, waarbij naast de fotografie als zodanig ook mode en geschiedenis uitgebreid aan bod komen. Horst P. Horst – Photographer of Style is vanaf 26 september tot begin januari te bezichtigen in het museum aan de Wilhelminakade. Het museum is dagelijks geopend van 10 tot 5; op maandag is het museum gesloten en in het weekend gaan de deuren een uurtje later open.

Lees ook:Theo Baart – Werklust
Lees ook:Nederlands Fotomuseum blikt terug op goed jaar
Lees ook:Winnaar Paul Huf Award in Foam
Lees ook:Bert Nienhuis: overzichtstentoonstelling
Lees ook:Werk van nieuw fototalent in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.