Blikvangers: de grootste fotocollectie van Nederland

Zoals we al eerder lieten doorschemeren bij de aankondiging van de online cursus ‘Fotoliegen‘, is in het Nationaal Archief in Den Haag binnenkort de tentoonstelling Blikvangers te zien, om precies te zijn van 20 februari tot en met 12 juli. Hiermee ontsluit het Nationaal Archief de grootste fotocollectie van Nederland. Ten dele dan, want op de tentoonstelling vallen ruim 450 foto’s te zien, terwijl de totale collectie er zo’n 15 miljoen omvat – zeg maar één foto voor elke Nederlander. Wie dat wat karig vindt, kan een groot deel van de rest van de collectie verkennen, in de virtuele stad Photopolis met de Oculus Rift VR-bril.

Blikvangers is een fotografische ontdekkingstocht die de bezoeker van de negentiende eeuw tot het heden voert: van ontdekkingsreizigster Alexandrine Tinne tot Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser. Het Nationaal Archief ligt op een steenworp afstand van station Den Haag Centraal en is op dinsdag geopend van 10 tot 9, op woensdag t/m vrijdag van 10 tot 5 en op zaterdag en zondag van 11 tot 5.

Lees ook:Blikvangers gaan de straat op
Lees ook:Nationaal Archief buigt zich over je oude foto’s
Lees ook:Blikvangers gratis toegankelijk tijdens Museumweek
Lees ook:Sacha de Boer over portretfotografie
Lees ook:Gratis online cursus ‘Fotoliegen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.