Foam exposeert in China

Burgemeester van der Laan en Chinees beeldend kunstenaar en activist Ai Weiwei op de opening Still/Life van Foam in Beijing. Foto: PR

Gisteren heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan de nieuwe tentoonstelling van Foam geopend – in de Chinese hoofdstad Beijing. Op de expositie Still/Life – Contemporary Dutch Photography zijn moderne stillevens te zien van toonaangevende Nederlandse fotografen, onder wie Elspeth Diederix, Marnix Goossens, Diana Scherer en Blommers & Schumm.

De tentoonstelling valt samen met het bezoek van een Amsterdamse handelsdelegatie aan China en maakt deel uit van de Dutch Days. Maar dat dit niet betekent dat alle principes overboord worden gezet omwille van de commercie, blijkt uit bijgaande foto, waarop burgemeester Van der Laan de dissidente kunstenaar Ai Weiwei de hand schudt.

Lees ook:Hedendaagse stillevens in Foam
Lees ook:Ai Weiwei gastredacteur Foam Magazine
Lees ook:Ai Weiwei – #SafePassage
Lees ook:We May Have Met Before
Lees ook:2016 nieuw recordjaar voor Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.