Amsterdam, Stad op de Schop

Amsterdam, Stad op de Schop. Foto: HilFo

De toestanden waarmee de aanleg van de Noord/Zuidlijn gepaard gaat én ging, zijn inmiddels genoegzaam bekend. Maar er gebeurt nog veel meer in Amsterdam op het terrein van slopen en bouwen. Een pijnlijk proces, maar een proces dat moet gebeuren om te voorkomen dat Amsterdam stilaan een openluchtmuseum wordt.

Het duo HilFo, oftewel Hilly van Eerten en Fons Heijnsbroek, volgt dit proces al enkele jaren op de voet. Onder de titel Amsterdam, Stad op de Schop worden deze foto’s vanaf 8 tot en met 28 september tentoongesteld in de Oosterkerk aan de Kleine Wittenburgerstraat. Ook anderen, onder wie Willem Meijer, droegen een fotografisch steentje bij. De deuren staan doordeweeks open van 10 tot 4, en op zaterdag en zondag van 12 tot 5. Op zondag de 14e en de 28e zijn er rondleidingen door deskundigen uit de bouwwereld, en de officiële opening vindt plaats op vrijdagavond 5 september (voor iedereen vrij toegankelijk). Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Fotoveiling voor goede doel
Lees ook:‘Fashionistas!’
Lees ook:Fashion&Foam
Lees ook:De herontdekking van de wereld
Lees ook:Vincent Mentzel gastcurator Nederlands Fotomuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.