Internationale fotografie én fotofestival in Leiden

In Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden is tot begin september de tentoonstelling LEVE DE MENS! van Jimmy Nelson te zien. Nelson reisde met zijn camera naar de verste uithoeken van de wereld om inheemse volkeren op de plaat te zetten wier voortbestaan op het spel staat. Nederland is niet vergeten: op zaterdag 28 juni kun je jezelf door Nelson laten vereeuwigen. We hebben de tentoonstelling onlangs (eindelijk) zelf bezocht, en hoewel we onze eigen tronie geen eeuwigheidswaarde toedichten, zijn de tentoongestelde foto’s én de rest van de collectie een bezoek meer dan waard. Meer informatie hier.

Meer nieuws uit de provincie: in Leiden vindt van 11 oktober tot en met 8 november de tweede editie plaats van het Internationaal Fotofestival Leiden. Thema is dit jaar New Photographers. Geen loze kreet, want dit festival wil een platform bieden aan onlangs afgestudeerd fototalent, onder andere in de vorm van een grote buitenexpositie. Belangstellenden die aan de voorwaarden voldoen, kunnen tot 15 augustus werk inzenden. Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Deelnemers Internationaal Fotofestival Leiden bekend
Lees ook:Eerste editie FryslânPhoto Festival
Lees ook:Fotowedstrijd voor Talentvolle Fotografen
Lees ook:18e editie Noorderlicht ‘stad van beelden’
Lees ook:Internationaal Fotofestival Leiden van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.