Dan Zollmann – Sjtetl in de stad

In het Prentenkabinet van het Joods Historisch Museum in Amsterdam is vanaf maandag tot en met 2 februari 2014 de foto-expositie Sjtetl in de stad van de Belgische fotograaf Dan Zollmann te zien. Zollmann volgde met zijn camera jarenlang het leven van de orthodox-joodse gemeenschap in Antwerpen, en won al verschillende prijzen met zijn werk. Hij fotografeerde zijn traditioneel geklede onderwerpen niet alleen in het hedendaagse straatbeeld, maar volgde hen ook in de intieme wereld van hun woningen en gebedsruimten. Een blik in een wereld die doorgaans voor buitenstaanders grotendeels onzichtbaar blijft, met betrokkenheid, respect en een vleugje humor. Het Joods Historisch Museum is dagelijks open van 11 tot 5.

 

Dan Zollmann, Twee fietsen onder een brug. Antwerpen, 2006

Lees ook:Philip Mechanicus. Fotograaf
Lees ook:New Perspectives
Lees ook:Roman Vishniac (Re)discovered
Lees ook:Vrijgevochten vrouwen in Joods Historisch Museum
Lees ook:Een modern Koningshuis in Paleis Soestdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.