Terra Nova

De Zuidpool op foto’s van een eeuw terug

Wie nog geen genoeg heeft van de winter, komt de komende maanden ruimschoots aan zijn trekken in Gallery Vassie. Daar zijn vanaf begin maart de Zuidpoolfoto’s van Herbert Ponting te zien. Ponting (1870-1935) reisde mee op de noodlottige expeditie van Captain Scott, die bij zijn poging om als eerste de Zuidpool te bereiken om het leven kwam. Ponting bleef achter in het basiskamp, en kon zijn avontuur zodoende wél navertellen.

Maar het zijn vooral de monumentale foto’s die honderd jaar later nog steeds be- en verwondering wekken. Ponting was een ervaren reisfotograaf en een perfectionist, die zelfs onder deze ijzige omstandigheden werkte met een grootformaat platencamera, en eveneens voor zijn missie zijn leven op het spel zette. De foto’s zijn van 9 maart tot 27 april te zien in de galerie aan de Langestraat in Amsterdam. Gallery Vassie is uitsluitend te bezoeken op afspraak.

Lees ook:Love, Life… Lartigue
Lees ook:Jacques Henri Lartigue – Let it snow!
Lees ook:World Press Photo & Indifferent West
Lees ook:Show – Burleske foto’s van Henry Horenstein
Lees ook:Annette Den Ouden – Tashja Rafna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.