Frank Penders – StadsGezichten

In De Nieuwe Oogst aan de Maashaven Zuidzijde in Rotterdam is van 5 mei tot en met 7 juli de tentoonstelling StadsGezichten te zien. Fotograaf Frank Penders wilde het spanningsveld vastleggen tussen de onverwoestbare stad en zijn kwetsbare bewoners. Daarvoor concentreerde hij zich op de leefwereld van voormalige dak- en thuislozen, niet zelden met verslavingsproblemen, die tegenwoordig onderdak hebben gevonden in woonbehandelcentrum Laurens Aesopus.

Net als de levens van deze mensen staan ook de plekken waar zij vroeger rondzwierven weer in de steigers. Frank Penders legde deze plekken vast. Deze foto’s komen in de gangen van Laurens Aesopus te hangen, om zo een stukje stad terug te brengen naar de mensen. Maar ook de bewoners werden geportretteerd en hun verhalen werden vastgelegd. Een – vaak vergeten – episode uit de grotestadsgeschiedenis. De Nieuwe Oogst is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van tien tot vijf.

Lees ook:Thijs Heslenfeld – Men at Work
Lees ook:Leg je eigen buurt vast!
Lees ook:Frank van Driel – Nieuwe Glorie
Lees ook:Online expo en wedstrijd stadsfotografie
Lees ook:Rotterdam-Zuid in ander licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.