Bertien van Manen in Foam

Met een ‘ouderwetse’ kleinbeeldcamera op zak reisde Bertien van Manen de afgelopen twintig jaar regelmatig naar en door het voormalige Oostblok. Niet als toerist: ze leerde de taal, verbleef langdurig bij mensen die ze onderweg ontmoette en raakte met velen van hen bevriend. Het resultaat is Let’s sit down before we go: een solotentoonstelling met meer dan zestig intieme foto’s, die vanaf heden tot en met 24 juni zijn te zien in fotografiemuseum Foam in Amsterdam.

Uit de geëxposeerde foto’s, die zijn geselecteerd uit meer dan 15.000 negatieven, blijkt dat het leven in de voormalige Sovjet-Unie buiten de grote steden de afgelopen decennia nauwelijks veranderd is. Het museum aan de Keizersgracht is dagelijks geopend van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Lees ook:Laatste weekend Felix &Foam
Lees ook:Winnaar Paul Huf Award in Foam
Lees ook:Dubbelexpositie in Foam
Lees ook:Jong talent en poollandschappen in Foam
Lees ook:Ahmet Polat – Kemal’s Dream

0 reacties op “Bertien van Manen in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.