Dana Lixenberg – Set Amsterdam

Dana Lixenberg (1964) heeft vooral naam gemaakt als mensenfotografe. Voor de televisieserie A’dam – E.v.a. portretteerde zij vorig jaar de acteurs. Al doende ontdekte ze facetten van Amsterdam die slechts weinigen van nabij kennen, variërend van schuilkelders en begraafplaatsen tot interieurs en goedkope hotelkamers. Deze locaties legde zij ‘leeg’ vast, maar wél met duidelijke sporen van menselijke aanwezigheid. Het resultaat was de fotoserie ‘Set Amsterdam’.

De stadsgezichten, landschappen en interieurs zijn van 25 maart tot en met 29 mei te zien in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. Voor meer informatie over de expositie en het museum klik je hier. In het kader van het project ‘West Side Stories – Foto’s en verhalen uit Amsterdam Nieuw-West’ verzorgt Lixenberg binnenkort ook een aantal workshops.

Lees ook:Withoos meets Withoos
Lees ook:Foam heeft goed jaar achter de rug
Lees ook:Foam Fusion festival
Lees ook:Dubbelexpositie in Foam
Lees ook:Foam Talent Call 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.