Ahmet Polat – Kemal’s Dream

Het ‘eerste kabinet Wilders’ heeft het niet zo erg op multiculturalisme… wat dat dan ook precies zij. Dat het in het ‘land van herkomst’ misschien ook allemaal wat minder simpel ligt dan het lijkt, bewijst de Nederlands-Turkse fotograaf Ahmet Polat (Roosendaal 1978) met zijn project Kemal’s Dream. De focus ligt op het leven van jongeren in het huidige Turkije, wier leven in het teken van de tweestrijd tussen traditie en moderniteit en tussen religie en secularisme – met inbegrip van een westerse levensstijl – staat. Die spanning wordt nog sterker aangezet door de hoogoplopende discussies over de vraag of Turkije wel of geen lid van de Europese Unie kan worden. Als zoon van een Nederlandse moeder en een Turkse vader is Polat nauw betrokken bij deze problematiek.

De gelijknamige expositie is vanaf 15 oktober tot en met 8 december te zien in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. De titel verwijst naar Kemal Atatürk, de ‘vader van de Turkse Republiek’, wiens erfenis momenteel in diezelfde republiek ter discussie staat. Het museum aan de Keizersgracht is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, en tot 21 uur op donderdag en vrijdag.

Lees ook:Panoramaformaat: creatief gebruikt
Lees ook:Foam deelt posters uit voor Europese Unie
Lees ook:Foto Istanbul Gay Pride wint Pride Photo Award
Lees ook:Tip van de week: Wereld Waterdag
Lees ook:Eddy de Jongh in Het Uur van de Wolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.