Jaren-50-huis en fototentoonstelling in Kolham

Bron: weekkrant.nl

KOLHAM – ter gelegenheid van de vondst van gas, vijftig jaar geleden op het land van Boer Boon in Kolham wordt er feestgevierd in de gemeente Slochteren. Het Jaren-50-huis is net als de Fototentoonstelling gratis te bezoeken. Ook vandaag zijn ze weer open: het Jaren-50-Huis aan de Eikenlaan 5 en 7 en de Fototentoonstelling in het dorpshuis Mainschoar in Kolham, tot en met 12 september woensdagas t/m zondag van 11.00 -17.00 uur. Kijk op www.slochterengeeftgas.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

Aleid Stonebrink initiatiefneemster: ‘De reacties van de bezoekers zijn lovend, maar sommige ook positief kritisch. Wat te denken van de bezoeker die in de keuken een gaspot mist en dus de volgende dag een gaspot (butagasfles) brengt.

En hoe kun je aan kinderen nu uitleggen hoe een wekketel werkt en wat wekken is zonder wekpotten. En jawel, de volgende dag staan er wekpotten, eerst lege, maar inmiddels heeft een van de vrijwilligers er al gevulde wekpotten naast gezet.

Tja, en in het nachtkastje op de ouderslaapkamer hoort een po te staan, dus je raadt het al, er wordt een po geleverd. Inmiddels worden buiten in de tuin de afrikaantjes door de slakken opgegeten, maar ook daar is alweer zorg verleend en zijn er slakkenkorrels gestrooid. Op de ouderslaapkamer is moeders corset verhuisd van de kast naar de stoel naast het bed. Zo denkt een ieder mee en dat maakt het allemaal erg leuk.

Jong en oud komt langs, gisteren 25 kleuters van de school uit Kolham op bezoek gehad. Prachtig!
Inmiddels hebben al zo’n ruim 400 mensen het huis bezocht en er wordt ook veel in het gastenboek geschreven. De bezoekers verbazen zich over het contrast van het ene huis naar het andere en vinden ook het Duurzaam Bouwen huis zeer informatief, maar natuurlijk van een heel andere aard.

De combinatie met de fototentoonstelling werkt ook zeer goed en regelmatig zie ik bezoekers op het terras van het dorpshuis van een heerlijk kopje koffie genieten.’

Lees ook:Recordaantal bezoekers Richard Avedon
Lees ook:2011 recordjaar voor Foam
Lees ook:Koningin Beatrix in de Beurs van Berlage
Lees ook:COR WAS HIER: Cor Jaring in Huis Marseille
Lees ook:Eerste editie Unseen groot succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.