Tentoonstelling Jurjen Drenth in Driebergen

Orangerie Doorn

Tot en met 24 april kunt u in Huize Beukenstein te Driebergen de foto-expositie “Beelden uit de Lustwarande” bezoeken. Deze prachtige serie foto’s met de Stichtse Lustwarande als thema is gemaakt door de bekende fotograaf Jurjen Drenth. De Provincie Utrecht heeft opdracht gegeven tot het maken van de serie, mede om het Agenda 2010-project Stichtse Lustwarande beeldend te ondersteunen. De expositie is kosteloos te bezoeken tijdens kantooruren bij Huize Beukenstein op de Hoofdstraat 57 te Driebergen.

Stichtse Lustwarande
De Stichtse Lustwarande is vooral bekend om de hoge dichtheid aan landgoederen en buitenplaatsen. Daarnaast maakt vooral ook de afwisseling van het landschap het gebied uniek. Afwisseling tussen hoog en laag, tussen dicht en open, tussen nat en droog. Wat verder opvalt is het intensieve gebruik van het gebied voor zeer uiteenlopende functies: natuur en landschap, cultuurhistorie, recreatie en toerisme, wonen en werken. Het is de uitdaging voor het Agenda 2010 project “Stichtse Lustwarande” om al deze elementen op een goede manier samen te brengen en daarbij het beste van allen naar boven te halen. Deze elementen tezamen bepalen de belangrijkste kwaliteiten van de Stichtse Lustwarande.

Jurjen Drenth
De Zeister fotograaf Jurjen Drenth is nationaal en internationaal bekend om zijn uiterst typerende landschapsfoto’s zijn natuurlijke stijl, bijzonder lichtgebruik en vriendelijke composities. Jurjen fotografeert veel voor bladen als de ANWB kampioen, veel bekende kalenders en andere `Nederland’ uitgaven. Maar ook internationaal wordt zijn werk gepubliceerd in tijdschriften zoals National Geographic, El Pais, Stern and Merian, etc. Ook wordt zijn werk regelmatig gebruikt in advertenties en is er door Reader’s Digest een boek gepubliceerd over zijn Nederlandse werk.

Meer informatie: hier.

Lees ook:CameraMagazine vernieuwd
Lees ook:Landschappen van de verbeelding
Lees ook:Deelnemers Internationaal Fotofestival Leiden bekend
Lees ook:Introductie
Lees ook:Fürstenfelder Naturfototage

Eén reactie op “Tentoonstelling Jurjen Drenth in Driebergen

  1. c.m. van der waa

    In het tijdschrift PLUS van juli/augustus 2009 staat op blz. 94 en 95, een prachtige foto van de Oranjerie, landgoed Hydepark te Doorn(Driebergen) gemaakt door Jurjen Drenth. Heel graag zou ik een exemplaar van de geplaatste foto willen hebben. Kandit? In deze vijver, grasveld, is in juli 1969 het 1e Pinkpop festival gehouden! Op het landgoed heb ik gewoond, gewerkt. Ook in de Oranjerie, waar voorheen het hoofdkantoor van de RCN, was gevestigd.Recreat.Centr.Ned. Ik heb ook geschiedenis van het landgoed. Dank voor uw aandacht. Deze foto is prachtig, van deze tijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.