PANL SONY Awards fotoexpositie

Fototentoonstelling Oude Kerk Amsterdam

PANL, de Photographers Association of the Netherlands, maakt op donderdag 2 april, voor de achttiende keer. de winnaar van de PANL SONY AWARDS bekend. Dat gebeurt tijdens de officiële opening van de PANL foto expositie in de Oude Kerk in Amsterdam.

Zon 180 professionele Nederlandse fotografen hebben meer dan 1200 foto’s ingestuurd voor de jaarlijkse krachtmeting. Deelnemen kon in diverse categorieën: van autonoom- tot reclamefotografie en van portretten tot landschappen. Een internationale vakjury heeft zich over het beeldmateriaal gebogen en een winnaar uitgezocht. Die wordt op 2 april bekendgemaakt.

Alle genomineerde fotos zijn gedurende drie weken te zien tijdens de PANL FOTO EXPOSITIE. Daarnaast verschijnt er een boek waarin alle genomineerde beelden zijn opgenomen. Deze PANL Annual vormt zowel nationaal als internationaal een krachtig promotiemiddel voor de Nederlandse fotografie.

Naast de jaarlijkse PANL SONY AWARDS houdt PANL zich bezig met het stimuleren van de creativiteit en professionaliteit van Nederlandse fotografen. Jonge fotografen kunnen in dat kader meedoen aan de PANL SONY Masterclasses. Studenten krijgen diverse opdrachten en fotograferen met de SONY 900. De workshops worden gegeven door Maurice Heesen. winnaar PANL SONY Awards van vorig jaar, portretfotograaf Jasper Zwartjes en modefotograaf Paul Bellaart. Het duo Edo Kars en Michel Jongeneel zullen laten zien wat er centraal staat bij het maken van een goede reclamefoto. Het resultaat van deze Masterclasses is ook te bezichtigen in de Oude Kerk.

PANL SONY FOTO EXPOSITIE
Oude Kerk
Oudekerksplein 23
Amsterdam
Nog tot 23 april 2009

Lees ook:Winnend PANL werk gebundeld
Lees ook:Sony World Photography Awards 2010: zeven x NL
Lees ook:Wie is/wordt de beste fotograaf van Nederland?
Lees ook:Nederlander Roderik Henderson genomineerd voor Sony World Photography Award
Lees ook:Pride Photo Award 2014 van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.