Wildlifefotografie met oog voor de natuur

Op safari gaan en je tegelijkertijd inzetten voor natuurbehoud? Het kán als je fotografie en vrijwilligerswerk combineert bij het Wildlifefotografieproject van Activity International. Voor zo’n 2000 euro exclusief vliegreis ben je vier weken lang onder de pannen in het Thanda Private Game Reserve in Zuid-Afrika, met olifanten en luipaarden als je buren. Je krijgt een driedaagse fotografiecursus (dus de instapdrempel ligt relatief laag) én doordat je meehelpt aan het opbouwen van een fotodatabase van de lokale fauna, draag je ook je steentje bij aan de natuur. Maar je kunt ook worden ingezet om les over natuurbehoud te geven op scholen of mee te helpen bij de bescherming van dit natuurgebied. Geen reis dus voor verwende vijfsterrentoeristen die de hele dag willen worden gepamperd naast het zwembad, maar voor actieve mensen die graag de handen uit de mouwen steken. En niet alleen in de zomervakantie, want je kunt het hele jaar door minstens één keer per maand op pad. Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Nieuw stockbureau voor natuurfoto’s
Lees ook:Win de Frans Lanting Award met je mooiste natuurfoto
Lees ook:Fotoveiling voor goede doel
Lees ook:SNP: ook fotoreizen en -cursussen
Lees ook:Foto’s en activiteiten in Museum Oud Soest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.