Reportagefoto 22: hop is bier

België en de taalgrens: reportage Moto73

Zwart-wit benadrukt lijnen

België staat voor het betere levensgenieten. Lekker eten, lekker drinken. België heeft ontelbare bierbrouwerijen en brouwerijtjes. En om bier te maken heb je hop nodig. Dat op veel plaatsen groeit, zoals hier. Geen België-reportage zonder hop in beeld, vooral door de unieke wijze waarop men dat laat groeien.

Voor het motorblad is het goed als ook regelmatig de motor in beeld komt. Maar de hop, daar gaat het hier om. De staken en de motor hangen beide naar dezelfde kant: dat vind ik hier wel grappig. Alle lijnen gaan naar hetzelfde ‘verdwijnpunt’.

Ik heb de foto voor de verandering zwart-wit gemaakt. Dat benadrukt extra het lijnenspel. Overigens heb ik de redactie van Moto73 wel eens voorgesteld een hele reportage in zwart-wit te maken, bij een onderwerp dat zich daarvoor goed leent (geen Keukenhof bijvoorbeeld). Maar daarvoor heb ik de handen nog niet op elkaar gekregen, helaas. Ik blijf het proberen, want ik denk dat een grote groep mensen zwart-wit fotografie mooi vindt.

Lees ook:Reportagefoto 20: Taalkoffer
Lees ook:Reportagefoto 21: spiegel verbindt taal en motorrijden
Lees ook:Reportagefoto 23: verlaten fabriek
Lees ook:
Lees ook:Loire 16: De Loire in beeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.