Geologie: ook in Nederland

Mooie website over geologie: fotolocaties!

Geologie of aardkunde is de leer die zich bezig houdt met de bestudering van de opbouw en de ontstaansgeschiedenis van de aardkorst. Aardkundigen bestuderen ook de processen van rivieren, gletsjers, wind en zee die zich aan de aardoppervlakte afspelen en de vormen en afzettingen die daardoor ontstaan.
Het lijkt erop dat de geologie vooral buiten Nederland interessant zou zijn, omdat daar bergen en vaste, harde gesteenten voorkomen. Maar niets is minder waar. Ook de samenstelling van de aardkorst onder Nederland en de aan de oppervlakte liggende afzettingen en vormen zijn bijzonder interessant en vaak landschappelijk mooi. Als je ze maar leert zien en herkennen.Op deze website staat aangegeven waar in Nederland aardkundig interessante vormen en afzettingen voorkomen, hoe je daar kunt komen en wat je er kunt zien. Leuk ook om te fotograferen. Want dat is natuurlijk de reden dat ik jullie graag wijs op deze interessante site van TNO-geoloog Wim de Gans, die ook het ANWB Geologieboek Nederland schreef.

Lees ook:Interessante website: fotografie.nl
Lees ook:Loire 26: klassieke lijnen
Lees ook:Lowlands: cameraverbod en tóch foto’s maken
Lees ook:Blijf kijken: altijd en overal!
Lees ook:Knallend oranje of klinkende munt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.