Doodstraf geëist tegen Egyptische fotojournalist

Dat je als reportagefotograaf in diverse landen je leven niet zeker bent, is bekend. Nog triester is dat je ook vaak niet veilig meer bent voor de autoriteiten. In Egypte is onlangs de doodstraf geëist tegen de jonge Egyptische fotojournalist Mahmoud Abou Zeid alias Shawkan, omdat die in 2013 in opdracht van een buitenlands fotoagentschap de protesten tegen de regering versloeg in Caïro. Shawkan zit sindsdien met honderden anderen vast.

Klik op de banner voor meer informatie op de site van Verslaggevers Zonder Grenzen (RSF). Op de persvrijheidsranglijst die deze organisatie heeft samengesteld, bungelt Egypte in de onderste regionen, maar veelzeggend genoeg nog boven landen als Iran, Syrië en – jawel – China. Helemaal onderaan prijkt Noord-Korea.

Lees ook:Ook Noord-Korea massaal aan de beauty app
Lees ook:Eddo Hartmann – Setting the Stage, Part 2
Lees ook:In Egypte / Reizigers en fotografen, 1850-1900
Lees ook:World Photo Day 2016
Lees ook:Maak kennis met TicTacPhoto met 50% korting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.