Tarieven in fotojournalistiek verder onder druk

Onlangs hielden de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF) en de overkoepelende Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) een onderzoek naar de (financiële) positie van fotojournalisten. De uitkomsten zijn tamelijk verontrustend: ruim 40 procent van de bijna honderd deelnemers denkt dat ze niet van de inkomsten uit opdrachtfotografie kunnen blijven leven. Dit komt door zowel minder opdrachten als steeds lagere tarieven. Eén op de drie ondervraagden verwacht dit jaar een lagere omzet dan vorig jaar. Toch denken de meesten van hen niet aan een ander beroep. Onder de noemer Ja, Journalistiek heeft een prijs gaan de NVF en de NVJ lobbyen voor betere tarieven.

Lees ook:NVF start onderzoek naar positie fotojournalisten
Lees ook:Fotojournalist is bodemprijzen beu
Lees ook:Zilveren Camera en Canon samen verder
Lees ook:Villamedia onderzoekt tarieven fotojournalisten
Lees ook:Sigma doet telezoom in sale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.