Magnum trekt steun van buitenaf aan

Magnum Photos, het legendarische fotopersbureau voor fotografen door fotografen, kondigt aan dat het voor het eerst in z’n bestaan investeerders van buitenaf aantrekt. Volgens CEO David Kogan is dit noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het 70-jarige Magnum – met legendarische fotografen als Robert Capa, Henri Cartier-Bresson en Steve McCurry – de honderd haalt. In feite zou er niet zo heel veel veranderen: de fotografen blijven binnenshuis de baas. Villamedia weet echter te melden dat niet iedereen even blij is met deze stap, en dat ten minste één Magnum-fotograaf om die reden is afgehaakt.

Onderwijl lijkt concentratie in de multimediamarkt nog steeds de trend. Adobe Stock breidt de collectie uit met miljoenen foto’s (onder meer van Reuters). Een verbeterde kunstmatig-intelligente zoekfunctie (Adobe Sensei) die dankzij Aesthetic Filters nog beter op een bepaald soort beeld kan zoeken in plaats van alleen maar met behulp van omschrijvingen en trefwoorden, moet gebruikers zoals beeldredacteurs de weg wijzen in die overvloed.

Lees ook:Magnum Contact Sheets in Foam
Lees ook:Kieken versus kijken
Lees ook:Toch vergoeding voor familie gesneuvelde fotograaf?
Lees ook:Rijksmuseum krijgt Vincent Mentzel Fonds
Lees ook:PaintShop Pro X7 nog sneller en krachtiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.