Persfotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen

De Nederlandse persfotograaf Jeroen Oerlemans is zondag omgekomen in Libië. Bij het oversteken van een weg werd hij in het hart geraakt door een sluipschutter, ondanks het kogelwerende vest dat hij droeg. Een paar jaar eerder was Oerlemans in Syrië ontvoerd door jihadisten; toch had hij na zijn bevrijding zijn werk weer opgepakt. Minister Koenders prees hem als “een journalist die doorging waar anderen stopten”.

Inmiddels lijkt het erop dat in strijdgebieden (foto)journalisten steeds meer een bewust doelwit zijn, omdat de strijdende partijen vaak geen behoefte hebben aan pottenkijkers. Of de dood van Oerlemans wel of geen opzet was, moet nog blijken.

Lees ook:Jeroen Oerlemans Foundation houdt herinnering levend
Lees ook:Nederlandse natuurfotograaf raakt blind bij overval
Lees ook:Hopelijk ook verschoningsrecht voor fotojournalisten
Lees ook:Veel persfotografen omgekomen in 2012
Lees ook:Jeroen Oerlemans in de Kunsthal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.