Candida Höfer bekroond door WPO

Trinity College Library Dublin I 2004. © Candida Höfer / VG Bild-Kunst, Bonn

De komende maanden worden de winnaars van de Sony World Photography Awards 2018 bekendgemaakt. Maar deze week liet de World Photography Organisation (WPO) alvast weten dat de Duitse fotografe Candida Höfer werd bekroond met de Outstanding Contribution to Photography Award. Höfer (1944), die wereldwijd bewondering oogstte voor haar kleurrijke en technisch onberispelijke grootformaat-fotografie, treedt hiermee in het voetspoor van fotografen als Eve Arnold, Martin Parr en Bruce Davidson. Höfer liet weten zeer vereerd te zijn en hoopt dat een en ander de nog bestaande barrières tussen kunst en fotografie zal helpen slechten.

Lees ook:Nog één maand inzenden voor Sony World Photography Awards
Lees ook:Genomineerden Sony World Photography Awards 2009 bekend
Lees ook:Belg Frederik Buyckx winnaar Sony World Photography Awards
Lees ook:Nederlander Roderik Henderson genomineerd voor Sony World Photography Award
Lees ook:Sara Naomi Lewkowicz wint L’Iris d’Or

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.