Nederlands Fotomuseum krijgt vintageprints Peter Martens

‘Moondog’, East 51st Street, New York, Verenigde Staten (1970-1979). © Peter Martens / Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft weer een mooie uitbreiding van de collectie in huis gehaald, in de vorm van zo’n 5000 vintageprints van de straatfotograaf Peter Martens (1937-1992). De prints zijn geschonken door de Stichting Peter Martens, die Martens’ nalatenschap beheert, en vormen een fraaie aanvulling op het werk dat het museum al in de collectie had. Temeer omdat het gaat om belangrijke foto’s uit Martens’ oeuvre, door de fotograaf zelf afgedrukt op barietpapier. De schenking moet versnippering van deze ‘kerncollectie’ helpen voorkomen.

Net als het Fotomuseum was Martens een geboren en getogen Rotterdam, maar mettertijd werd de hele wereld zijn werkterrein. Zijn foto’s verschenen in diverse tijdschriften en werden gebundeld in verschillende boeken. In 1988 riep de Stichting Zilveren Camera hem uit tot Fotojournalist van het Jaar.

Lees ook:Vincent Mentzel gastcurator Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Nederlands Fotomuseum zoekt nieuwe vrienden
Lees ook:Rotterdam in the Picture
Lees ook:Zes ton extra voor Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Unieke fotoboekenverzameling ‘live’ te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.