Florentine Riem Vis Stipendium voor Stefanie Moshammer

Alessandro, 2016, uit de serie Land of Black Milk. © Stefanie Moshammer

Het Florentine Riem Vis Stipendium wordt met ingang van dit jaar jaarlijks toegekend aan een jong fotografisch talent, ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden naamgeefster, die zeer betrokken was bij diverse culturele instellingen en Foam in het bijzonder. Voornaamste voorwaarde is dat het werk een duidelijke relatie heeft met mensen, in de ruimste zin des woords.

De Oostenrijkse fotografe Stefanie Moshammer (1988) is de eerste die het stipendium krijgt, naar aanleiding van haar werk Vegas and She en de in Rio de Janeiro gemaakte serie Land of Black Milk. Haar persoonlijke indrukken van bijzondere locaties resulteren in kleurrijke en poëtische beelden. Moshammer vindt schoonheid op onverwachte plekken, maar het is niet allemaal goud wat er blinkt. Het stipendium omvat behalve een geldbedrag van 10.000 euro ook een tentoonstelling in Foam 3h, van 16 november 2017 t/m 7 januari 2018.

Lees ook:Mader en Moshammer in Foam
Lees ook:Landschappen van de verbeelding
Lees ook:Foam Talent 2016 op tournee
Lees ook:Black Metal in Foam
Lees ook:Foam Paul Huf Award naar Alex Prager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.