De Beeldunie: nieuw fotoagentschap voor kwaliteitsfotografie

© De Beeldunie / Mark van der Zouw

Nederland is een nieuw fotoagentschap rijker. De Beeldunie wil een tegenwicht bieden aan de prijsvechters in de branche, die voor steeds minder geld steeds minder kwaliteit leveren. Dat zou niet alleen beter zijn voor de fotograaf, maar ook voor de afnemer. Die kan bij het selecteren van beeld gebruikmaken van een slimme database. Voor echt maatwerk kan de klant ook een aangesloten fotograaf inhuren.

Inmiddels vertegenwoordigt De Beeldunie 33 Nederlandse topfotografen, onder wie veel Zilveren Camera- en World Press Photo-laureaten. Onder hen veel bekende namen als Friso Keuris en Tessa Posthuma de Boer. Tegen het eind van het jaar verwacht men dat het aantal fotografen ruimschoots verdubbeld is en het aantal beelden in de database verdrievoudigd tot 100.000, waarmee De Beeldunie qua omvang tot de top drie zal behoren. Groter hoeft niet, want bij kwaliteitsfotografie past een zekere mate van exclusiviteit.

Lees ook:World Press Photo-kalender 2017 te koop
Lees ook:World Press Photo jaarboek nu verkrijgbaar
Lees ook:Nieuwe website World Press Photo
Lees ook:Gratis multimediaworkshops World Press Photo Academy
Lees ook:World Press Photo 2015 naar Warren Richardson

Eén reactie op “De Beeldunie: nieuw fotoagentschap voor kwaliteitsfotografie

  1. ikke

    Niets nieuws aan het firmament. Gewoon een club die heel veel geld verdient. Topfotografen die (waarschijnlijk bij gebrek aan serieuze opdrachten) minimaal gebruik op internet afstraffen het torenhoge claims. En dan niet voor hun topfoto’s maar van die iedereen kan ze maken in hu studietijd. Tja, en onze wetgeving uit 1912 geeft ze de ruimte.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.