In memoriam Lucien Clergue

Lucien Clergue in 2007. Foto: Kay von Aspern

Gisteren is de Franse meesterfotograaf Lucien Clergue op tachtigjarige leeftijd overleden. Clergue werd geboren in Arles en stond eind jaren zestig aan de wieg van het bekende fotofestival Les Rencontres d’Arles, dat tot op de dag van vandaag bestaat. Als fotograaf was hij vooral bekend om zijn landschappen en naakten (waaronder de grafische ‘zebranaakten’), terwijl hij ook portretten van onder anderen Picasso heeft gemaakt. Clergue was ook de eerste fotograaf die tot lid van de prestigieuze Académie Française werd gekozen. Hier vind je een bloemlezing uit zijn werk.

Lees ook:Eddy van Wessel wint Zilveren Camera
Lees ook:Oorlogsfoto uit Tweede Wereldoorlog
Lees ook:Eeuw theaterfotografie onder de hamer
Lees ook:Man Ray in Fotomuseum Den Haag
Lees ook:Dierenportretten van Dumas in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.