MasterReview: je foto’s beoordeeld door experts

Soms zou het fijn zijn als een andere fotograaf over je schouder kon meekijken naar je foto’s en je opbouwende kritiek, tips en advies zou geven. Bijvoorbeeld een Patricia Steur, als je aankomend popfotograaf bent. MasterReview, een initiatief van Barend Houtsmuller en Gertjan van Geerenstein, brengt dit binnen bereik. Zowel de professional als de gevorderde amateur kan tegen een billijke vergoeding van de frisse blik van ouwe rotten in het vak profiteren – onder wie naast fotografen ook fotografiedocenten, beeldredacteuren en galeriehouders.

Initiatiefnemers Barend Houtsmuller en Gertjan van Geerenstein achter het scherm. Foto: MasterReview

MasterReview werkt als volgt. Je uploadt een serie van 5, 15 of 30 foto’s, die door de betreffende master via een screencast worden bekeken en beoordeeld. Binnen vijf werkdagen ontvangt de inzender per e-mail een link naar de videoreview retour. Die kun je vervolgens zo vaak je wilt bekijken, zonder dat iemand anders kan meekijken. Om de drempel – ook voor de niet-beroepsmatige fotograaf – niet te hoog te leggen, kun je al voor € 17,50 een Basic Review aanvragen.

Het is de bedoeling dat MasterReview begin april in de lucht gaat (nee, niet de eerste, om misverstanden te voorkomen). Een aantal grote namen uit het vak, onder wie Vincent Mentzel, Peter Paul Huf en Lars Boering, ondersteunt dit initiatief al in enigerlei vorm. Hier kun je alvast een kijkje nemen op de website in aanbouw.

Lees ook:MasterReview in de lucht en ander webnieuws
Lees ook:RAW Beauty: Barend Houtsmuller & Daan Oude Elferink
Lees ook:Nieuws en nieuwtjes van de week
Lees ook:Archiefservice voor (vak)fotografen
Lees ook:Paul Huf in Rijksmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.