Nederlandse persfotograaf ontvoerd door jihadisten

Dat persfotograaf een niet geheel risicoloos beroep is, blijkt uit de wederwaardigheden van meervoudig Zilveren Camera-laureaat Jeroen Oerlemans. Oerlemans, die in Syrië was om verslag te doen van de revolutie, blijkt te zijn neergeschoten en ontvoerd door een stel jihadisten uit onder meer Tsjetsjenië en Pakistan. Het scheelde maar weinig of hij en een Engelse collega hadden het loodje gelegd. Uiteindelijk werden ze bevrijd door het Vrije Syrische Leger. Een en ander bewijst maar weer eens dat zowel dictatoriale regimes in het Midden-Oosten als hun radicaalislamitische tegenstanders weinig ophebben met een vrije pers, voor wie nog mocht twijfelen.

Lees ook:Persfotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen
Lees ook:Fotonieuws van de afgelopen dagen
Lees ook:Jeroen Oerlemans in de Kunsthal
Lees ook:Jeroen Oerlemans Foundation houdt herinnering levend
Lees ook:Museum Hilversum eert Jeroen Oerlemans

0 reacties op “Nederlandse persfotograaf ontvoerd door jihadisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.